Ghibli
Copyright, Sølve Grimstad 2014, all rights reserved


Ghibli

-  Ghibli, en brennende varm ørkenvind som gjør alt rundt seg uutholdelig...


   

Maserati  Ghibli  produsert i perioden 1966-73. Designet av Giorgetto Giugiaro - Carozzeria Ghia i 1964. Superlativer kommer ikke til sin rett når det gjelder Ghibli, den må oppleves i sin helhet! 


Som Ghibli ekspert Ivan Ruiz sier: "Ghiblien har mang en gang blitt sammenliknet med Ferrari Daytona, begge biler har de samme dimensjoner, de var i salg på samme tid og hadde lik listerpis når de var nye. Selv om Daytonaen har bedre prestanda enn Ghibli med sin 352 hesters v-12 motor, vil Ghiblien kunne kjøre fra Daytona'n." 


Det faktum at man kan med letthet kjøre en Ghibli på langtur såvel som i moderne bytrafikk, sier en hel del om hvor langt frem i tid den var når den var ny. Prøver du å gjøre det samme i Daytonaen, står du igjen i veikanten, utslitt og garantert med kokende kjøleanlegg.


Ghibli ble produsert i 1274 eksemplarer hvorav 125 var i Spyder utgave (Cabriolet) Under panseret sitter det en 330 hestersV8'r utrustet med tørrsump tilpasset bilen for å holde den vakre, ekstremt lave profilen. Designet ble i sin helhet adoptert av Maserati fra Ghias ferdigutviklede prototipo i 1964, så heldigvis ble det ingen typiske designkompromisser, noe de heldige Ghibli eiere og entusiaster av dette karosseriet kan glede seg over, nå som disse bilene har nådd ikon status!   


Ghibli teknisk spesifikasjon & fotoalbum

Copyright Robert Myrene 2014, all rights reserved
Copyright, www.kimm.no 2014, all rights reserved