Bora
Copyright www.thecarnut.com 2014, all rights reserved


Bora

- Nordavinden!

   

Maserati Bora 1971-78. Storesøster til Merak. Designet av ItalDesign's Giorgetto Guigiaro som en ren 2-seters Gran Turismo oppkalt etter en katabatisk vind fra nord -nordøst i Adriaterhavet, Hellas, Russland og Tyrkia. Navnet kommer av figuren Boreas fra gresk mytologi, som betyr Nordavinden.


Når Citroën tok over styringen hos Maserati i 1968 ville den nye administratoren av Maserati, Guy Malleret, foreslå for ingeniør Giulio Alfieri å produsere en toseters midt motorisert sportsbil. Særdeles klar over hva som foregikk hos Ferrari med Boxer planlegging og hos Lamborghini med Countach, så hadde Alfieri allerede grublet mye på midtmotorskonseptet. Når Alfieri først fikk lov av Malleret til å konstruere, Giorgetto Guiario gitt designansvaret og valgt å motoriseres av den velkjente og driftsikre 4.7liters V8 motoren, ja, så ble dette også selvfølgelig et fantastisk resultat!


Bora oppleves som futuristisk den dag i dag, de hydraulisk opererte setene og hydraulisk justerbare pedal settet, det børstede syrefaste taket, er kun litt av det deilige 70 talls krydderet som ble benyttet for å skape en fantastisk midtmotors GT som var konstruert for å kjøres langt og ikke minst fort - Bora kunne oppnå en hastighet tett oppunder 300km\t! 


Bora teknisk spesifikasjon & fotoalbum

Copyright, Maserati S.p.A., Modena, Italy. All rights reserved
Copyright www.thecarnut.com 2014, all rights reserved